maanantai 10. lokakuuta 2016

D - vitamiinin oma tehdas toimii kropassamme 1.4 - 30.9. asti

Itse aloitan D-vitamiinin syönnin aina lokakuulla.
Keväällä jatkan sitä toukokuun alkuun, suurin piirtein.
Olen ulkoilmaihminen, joten oletan auringon valon
huolehtivan minusta kesäkauden.

D-vitamiinia pidetään hormonin kaltaisena aineena ja sitä syntyy auringonvalon vaikutuksesta iholla.

Näin keski-ikäisenä naisihmisenä pidän tärkeänä
D -vitamiini valmisteen syömisestä pimeään aikaan vuodesta.
D-vitamiinin viralliset päivittäiset suositusarvot Suomessa
on aika matalat. Joten ainakin itse olen käyttänyt
D-vitamiinia hieman normiannosta isompaa määrää.

Koska asia kiinnostaa kovasti.
Mitatutin keväällä D-vitamiini pitoisuuteni,
kun olin koko pimeän kauden syönyt niit tabletei.

On olemassa myös paljon kirjallisuutta siitä, että
D -vitamiinin nauttimisella täällä pohjolassa
ennalta ehkäistäisiin useita sairauksia tai ainakin
sairauksien puhkeaminen lykkääntyisi.

Puhutaan jopa, että D-vitamiinitason pitäminen
suositusten rajoissa olisi maailman halvin syöpälääke
tai monen muunkin sairauden este tai hidaste sairauden
puhkeamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti