tiistai 14. marraskuuta 2017

Vadelmakiisseli, herkullinen välipala


Kiisseli tai soppa kesän marjoista.
Kun itse tekee, niin perunajauhojen määrä vaikuttaa siihen
tuleeko soppaa vai kiinteämpää eli kiisseliä.

1 litra vettä ja / tai osa mehua
4 rkl perunajauhoja, jotka sekoitat lasilliseen kylmää vettä ensin
 ja sitten vasta vatkaat lämpimään nesteeseen.
Kiehauta seos, kaada soppakulhoon ja anna jäähtyä.

Marjat voi lisätä vaikka ihan lopuksi tai heti marjakeiton alkuvaiheessa.
Välillä teen niin, että lisään marjoja suoraan pakkasesta
soppakulhon pohjalle ja sitten lisään kuuman mehukeiton päälle.

Pari keksiä valmiiksi annostellun soppa-annoksen päälle ja 
sitten vaan soppaa syömään.

Ai et on  h y v v ä ä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti