sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Miten ruoka-riisi keitetään?

Riisin keittäminen oikein
Riisin keittäminen on niin rutiinin omaista, että harvemmin tulee vastaan ajatus,
Kuuluuko  tämä oikeasti tehdä näin. Itse en ole edes koskaan miettinyt, kuinka kauan riisiä kuuluu oikeasti keittää.
Se miten riisistä saa hyvää, enpä ole asiaa miettinyt. Sehän on vaan ruokaa.
Minusta on aina kiva oppia uutta. Tällä kertaa pikkujoulu-kokoontumisen teema tehdä yhdessä ruokaa.
Minä sain monta vinkkiä siitä miten riisin voisi keittää.
Mitä riisiä käytin. No puuroriisiä tällä kertaa perusruokaan. Ja hyvää tuli.
Riisi kuuluu pestä ensin kolmeen kertaan kylmällä vedellä. Uusi asia minulle.
Mutta jää kyllä pysyvästi nyt käyttööni tästä eteenpäin.
Ensimmäinen pesuvesi oli todella likainen. Juuri se vesi, jonka kanssa ennen kypsytin riisin.
Hui!
Käytettiin puuroriisiä ruokariisiksi. Pesin sen kolmeen kertaan ja vasta neljännen kylmän veden kohdalla laitoin riisin kiehumaan. Riisin päälle vesiraja on noin 1.5 cm  puuron pinnan yläpuolella. Kansi päälle kattilaan.
Hella saa olla ensin täysillä siihen asti, kun riisin keitinvesi alkaa kuplia ihan kunnolla.
Sitten hellalämpötila pineimmälle 1 numerolle. Annetaan kiehua 10 minuuttia.
Tämän ajan kansi saa olla hieman raollaan.
Sitten sähkö pois päältä ja riisi jätetään oleumaan lämpimän levyn päälle. Ja kansi saa olla kattilassa paikoillaan taas. Koska vettä laitettiin juuri sopiva määrä , niin tässä vaiheessa ei ole enää tarvetta kaataa mitään vettä pois kattilasta, koska keitinvettä ei kuulukaan laittaa ylenmäärin kattilaan vaan juuri se määrä, mitä riisi tarvitsee sitä valmistumiseen.
Juuri ennen syöisen alkua riisi nostellan lusikalla ”auki” siellä kattilassa ja sitten esille tarjoiluun.
Riisiin ei laitettu missään vaiheessa suolaa. Kylläpä oli herkullinen ruokariisi tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti