tiistai 8. toukokuuta 2018

Lieto, Rainingon Tilapuoti, Kvinoa -ruokalisäke / gluteiiniton tuote

Parasta autolla matkustamisessa on erilaiset pysähdyskohteet.



Tällä kertaa pysähdyin tilapuotiin Liedossa, Turun lähellä. Rainingon Tilapuoti.

Suomalainen luomukvinoa sopii erinomaisesti urheilijoiden ja keliaakikoiden ruokavalioon sekä kaikille terveydestään huolehtiville. Kvinoa on maultaan mieto ja pähkinäinen.Sen siemenet voi käyttää joko kokonaisina, jauhettuina, keitettyinä tai paahdettuina. Kvinoa sopii mm. puuroihin, piirakoihin, laatikkoruokiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin.  (Suora lainaus tilan esitteestä)

Ohjeeksi sain puuroannoksen valmistukseen. 1/2 dl kvinoa  ruokailijaa kohti.
Huuhtele kvinoa kaatamalla kattilaan vettä. Ja kaada huuhteluvesi pois. 
Lisää 4 dl vettä ja keitä puuro valmiiksi.

Ruoan lisukkeena. Huuhtele haluamasi määrä kvinoa. Kaada kuuma vesi kvinoan päälle. Anna hautua vielä 10 minuuttia. Eli enää ei tarvitse vesikontaktia ollenkaan.
Näin helpolla lisäke-kvinoa on valmiina päiväruokaasi. Helppoa vai mitä?

Yksi vaihtoehto on käyttää kvinoa wokkiruokiin. Tee wokkiruokasi valmiiksi paistaen. Lisää lopuksi kvinoa. Ja wokki pöytään. Kvinoa valmistuu hetkessä siinä muun wokin keskellä.

Leivontaan, kvinoakääretorttu:

  • 6 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kvinoajauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhe 
Käretortun ohjeen löydät kokonaisena





Herkullisia ja todella terveellisiä ruokailuhetkiä.


Ai niin, ostin toki myös kvinoa-raakasuklaapatukoita omiin herkutteluhetkiin.

Näitä molempia tuotteita pystyy myös tilaamaan Luomukvinoan sivustolta. Hienoa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti